Warning: Undefined array key "path" in /data/www/kiekebooo.nl/www/catalog/controller/extension/maza/blog/article.php on line 365Warning: Undefined array key "path" in /data/www/kiekebooo.nl/www/catalog/controller/extension/maza/blog/article.php on line 365Hoe kies je een duurzaam kraamkado
categorieën

Kiekebooo kraamkado
0
0 product(en) - € 0,00
Kiekebooo kraamcadeau
0
0 product(en) - € 0,00

Duurzaam kraamcadeau: zo maak je de beste keuze

By Jacqueline Slingerland - 30 sep 2023 837 0 comments

Duurzaam Kraamcadeau: Maak de Beste Keuze voor de Toekomst

De geboorte van een nieuw leven is een prachtige gebeurtenis die gevierd mag worden. Een duurzaam kraamkado is een liefdevolle keuze die niet alleen de kersverse ouders, maar ook de planeet gelukkig maakt. Hier zijn enkele tips om de beste keuze te maken:

 1. Biologische Materialen:
  Kies voor babyproducten gemaakt van biologische materialen, zoals producten met een keurmerk. Producten met het OEKO-TEX keurmerk zijn vrij van schadelijke chemicaliën en zorgen voor de gevoelige babyhuid. Producten met het GOTS-label zijn vervaardigd uit ten minste 70% biologische vezels. Daarnaast stelt GOTS strenge eisen aan de hele productieketen, inclusief sociale criteria en milieunormen. Lees hier het verschil tussen beide keurmerken.
 1. Milieuvriendelijke Verpakking:
  Let op de verpakking van het kado. Kies voor recyclebare of herbruikbare materialen om afval te verminderen. Verpakkingen van papier in plaats van plastic. Papier en karton zijn goed te recyclen.
 1. Kwaliteit Boven Kwantiteit:
  Ga voor items van hoge kwaliteit die lang meegaan. Duurzame materialen zijn vaak steviger en hebben een langere levensduur.
 1. Eco-vriendelijk Speelgoed:
  Kies voor speelgoed gemaakt van duurzame materialen zoals hout of siliconen om schadelijke stoffen te vermijden. Het voordeel van silicone ten opzichten van plastics is dat het niet afbreekt in micro plastics, en dus niet allerlei ecosystemen vergiftigd.
 1. Steun Lokale Ambachtslieden:
  Koop bij lokale makers die duurzame materialen en productiemethoden gebruiken. Dit stimuleert de lokale economie en vermindert de milieu-impact.
 1. Herbruikbare Opties:
  Overweeg wasbare luiers, swaddles en babydoekjes voor minder afval en een economische keuze op de lange termijn.
 1. Tijdloze Ontwerpen:
  Kies items met tijdloze ontwerpen en kleuren die ook voor toekomstige broertjes of zusjes gebruikt kunnen worden.

Een duurzaam kraamkado toont zorg en aandacht voor de ontvangers én voor de wereld waarin het nieuwe leven zal opgroeien. Met deze tips maak je een bewuste keuze en geef je een geschenk dat echt van betekenis is.

Duurzaam kraamcadeau: zo maak je de beste keuze

Gerelateerde producten

Uitverkocht
Duurzaam
Duurzaam
Duurzaam
ionicons-v5_logos