Warning: Undefined array key "path" in /data/www/kiekebooo.nl/www/catalog/controller/extension/maza/blog/article.php on line 365Van Wegwerp naar Duurzaam: De Voordelen van Groene Luiers
categorieën

Kiekebooo kraamkado
0
0 product(en) - € 0,00
Kiekebooo kraamcadeau
0
0 product(en) - € 0,00

Van wegwerp naar duurzaam: De voordelen van groene luiers

By Jacqueline Slingerland - 8 okt 2023 538 0 comments

Duurzame wegwerpluiers, voor als je wasbare luiers echt niet ziet zitten.

In de zoektocht naar duurzamere alternatieven in ons dagelijks leven, komen steeds meer ouders uit bij duurzame wegwerpluiers als groenere keuze voor hun kleintjes. In deze blogpost duiken we dieper in de wereld van duurzame luiers, waarbij we het probleem van wegwerpluierafval aankaarten en een eco-vriendelijk alternatief presenteren.

Probleem: De Last van Wegwerpluierafval

Wegwerpluiers dragen aanzienlijk bij aan onze afvalberg. Gemiddeld gebruikt een baby tussen de 4.000 en 6.000 luiers voordat ze zindelijk zijn, wat zich vertaalt naar duizenden tonnen afval. De traditionele wegwerpluiers bevatten materialen die slecht afbreekbaar zijn en jarenlang een impact hebben op het milieu.

Duurzame Luiers: Een Groen Alternatief

De meest duurzame alternatief voor wegwerpluiers zijn toch echt wasbare luiers. Maar wat als je dat nou echt niet ziet zitten. Gelukkig zijn er duurzame luiers beschikbaar als milieubewuste keuze voor ouders. Deze luiers zijn gemaakt van hernieuwbare en biologisch afbreekbare materialen, waardoor ze een aanzienlijk lagere ecologische voetafdruk hebben. Bovendien bevatten ze geen schadelijke chemicaliën die in traditionele luiers kunnen voorkomen.

Voordelen van Duurzame Luiers:

 

  1. Milieuvriendelijk: Duurzame luiers verminderen de belasting op stortplaatsen en helpen de CO2-uitstoot te verminderen.
  2. Natuurlijke Materialen: Ze zijn gemaakt van biologisch afbreekbare stoffen en bevatten geen schadelijke chemicaliën, waardoor ze zachter zijn voor de huid van de baby.

 

Hieronder vindt je de alternatieven.

Pingo Ecologische Luiers

De duurzame luiers van Pingo worden volledig klimaatneutraal vervaardigd in Zwitserland. De productie draait op ecologische groene stroom, gecertificeerd door NaturemadeStar. De cellulose in de kern van onze luiers is FSC-gecertificeerd en chloorvrij gebleekt. Zowel de buitenfilm van de luier als de verpakking zijn vervaardigd uit bio-plastic. Afhankelijk van de maat bestaan Pingo Luiers voor ongeveer 41-45% uit hernieuwbare materialen. Bovendien hebben de Pingo luiers een award gewonnen voor beste Eco product 2023.

Prijs per luier: € 0,22 bij meerder pakken (die je wel nodig zult hebben) is de verzendkosten gratis.

 

Muumi

De luiers van Muumi zijn hypoallergeen ontwikkeld in samenwerking met de Finse Allergie en Astma federatie. Ze zijn voorzien van het officiële Nordic Ecolabel en zijn samengesteld met 100% chloorvrije, natuurlijke vezels uit gecertificeerde Scandinavische bossen. Bovendien zijn de luiers vrij van stoffen als latex, formaldehyde en ftalaten. De luiers zijn verpakt in een compacte en biologisch afbreekbare verpakking. Prijs per luier: € 0,33

LILLYDOO

De LILLYDOO luiers zijn ‘s werelds eerste luier met het OEKO-TEX® MADE IN GREEN certificaat. Dat betekent dat de luiers plastic neutraal zijn. In  samenwerking met Plastis Bank compenseert het bedrijf hun plastic voetafdruk door meer plastic in te zamelen uit de oceaan dan dat er in de producten gebruikt wordt. Bovendien zijn alle producten voorzien van de PETA-certificering omdat LILLYDOO geen gebruik maakt van dierlijke producten, niet test op dieren, en daardoor als 'vegan & cruelty free' wordt beschouwd.

Prijs per luier: € 0,35

Conclusie: Een Groene Stap in de Luierwereld

Met duurzame luiers kunnen ouders een bewuste keuze maken voor het milieu, zonder in te leveren op kwaliteit en comfort voor hun baby's. Door over te stappen op eco-vriendelijke opties, dragen we bij aan een schonere en gezondere planeet voor toekomstige generaties. En zoals hierboven naar voren is gekomen, voor de prijs hoef je het duurzame alternatie niet te laten liggen. Als je het vergelijkt met een pak pampers ben je € 0,34 per luier kwijt. Voor bijna hetzelfde geld heb je dus een duurzaam alternatief.

Ik zou zeggen, overweeg om de overstap te maken naar duurzame luiers en maak een groene stap vooruit!

 

Van wegwerp naar duurzaam: De voordelen van groene luiers
ionicons-v5_logos